MOBER Plan Stuivenberg

We vroegen - via de wet openbaarheid van bestuur - het mobiliteitseffectenrapport op van Plan Stuivenberg. We waren voornamelijk benieuwd naar de resultaten van de verkeerstellingen die in het kader van deze MOBER gebeurden. De resultaten van de (andere) verkeerstellingen uit het herkomst- en bestemmingsonderzoek voor de Lange Beeldekensstraat lagen namelijk opmerkelijk laag, zoals we eerder schreven. De cijfers uit de MOBER lijken die indruk dit te bevestigen: deze (voor ons) nieuwe cijfers liggen effectief een heel stuk hoger en liggen in de lijn met de cijfers van Straatvinken uit 2019 (laatste telling op die locatie).

Twee interessante kaartjes ook: een relatief hoog percentage dat vanuit de Lange Beeldekensstraat meteen afslaat naar de Pesthofstraat (en zo misschien het verkeerslicht wat verderop ontwijkt?) en een andere die de verhoudingen aan dat verkeerslicht weergeeft. Het grootste deel rijdt richting Schijnpoort om daar de stad uit / autostrade op te rijden, maar toch ook een serieus deel rechtdoor de wijk in (misschien richting E313/E34?).

Ook heel interessant om weten: onder het huidige ziekenhuis liggen twee (kleine) parkings. Maar samen hebben ze 61 parkeerplaatsen, een heel stuk meer dan wat er in de plannen in onze straat voorzien is. Belangrijker nog: op het drukste deel van de dag (de ochtend) staan er in die parkeergarages ongeveer evenveel plaatsen leeg als er in onze straat bovengronds gepland staan. Vanaf de namiddag worden dat er nog een heel stuk meer. Dat is dus nu al het geval en het ziekenhuis is nog volledig operationeel. In de parkeergarage in de Somméstraat huurt ZNA 200 parkeerplaatsen, ook die zullen leeg komen te staan wanneer het ziekenhuis verhuist.

Vorige
Vorige

Goed nieuws!

Volgende
Volgende

Opnieuw naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen