Goed nieuws!

Goed nieuws in de krant (GVA, HLN, De Standaard, Het Nieuwsblad) en op ATV (via GVA en Het Nieuwsblad).

Er worden alvast twee maatregelen genomen om het doorgaand verkeer door de Lange Beeldekensstraat te beperken: in de Sint Gummarusstraat wordt de rijrichting veranderd, zodat de sluiproute Sint-Jansplein – Sint-Gummarusstraat – Diepestraat – Lange Beeldekenssstraat wordt afgebroken. Het noordelijk deel van het De Coninckplein wordt autovrij. Verder verandert in het stuk Dambruggestraat tussen de Sint Elisabethstraat en de Lange Beeldekensstraat ook de rijrichting.

Na zeker zo'n drie en een half jaar actie voeren voor een gezonde en veilige Lange Beeldekensstraat halen we eindelijk een eerste resultaat binnen. Fantastisch nieuws voor de straat, de wijk, de leefbaarheid en ook voor de horeca uitbaters en hun cliënteel op het De Coninckplein.

Maar we zijn er nog niet, we willen o.a. dat door de stad goed en langdurig gemonitord wordt of de ingeplande ingrepen gunstig zijn voor de verkeersstroom in de straat en niet nadelig zijn voor andere delen van de wijk en we ijveren nog steeds voor meer leefbaarheid zoals speelruimte en groen.

Dank aan allen die ons hebben gesteund in de strijd. We gaan de lente in met een goed gevoel, maar we blijven waakzaam.

Momenteel loopt nog het tweede beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Omdat dit staartje nog moet geregeld (er is nog niets officieel beslist), houden we nog even vol. Helaas kost het ons opnieuw een flinke duit om de eindstreep te halen. Een bijdrage in deze onkosten is uiteraard steeds meer dan welkom.

Vorige
Vorige

Circulatiemaatregelen nog steeds niet beslist

Volgende
Volgende

MOBER Plan Stuivenberg