Lange Beeldekensstraat in de districtsraad

Op de districtsraad van 18 september (luister vanaf 35:40) gaf districtsburgemeester Paul Cordy een beknopte update over de heraanleg van de Lange Beeldekensstraat. Op een mondelinge vraag van Laura Delmas en Freek Niesten (N-VA) antwoordde hij dat er een doorbraak is in het dossier en dat de werken zullen aanvangen eind oktober of begin november. Op 23 oktober staat er daarover een informatiemoment gepland.

Cordy legde uit dat er concrete afspraken gemaakt zijn met de buren en dat deze ondertussen ook zijn opgenomen in een collegebesluit. Het gaat om verkeersmaatregelen om sluiproutes te beperken of zelfs uit te sluiten. Deze maatregelen zullen van kracht worden bij oplevering van de straat, waarbij monitoring zal plaatsvinden om te waarborgen dat het beoogde doel van minder doorgaand verkeer wordt bereikt, zonder ongewenste bijeffecten.

Indien nodig, zullen de maatregelen aangepast worden (zeker niet teruggedraaid) als de oorspronkelijke aanpak niet het gewenste effect sorteert. Cordy benadrukte ook dat het uitstel geen financiële gevolgen heeft, aangezien de gunningperiode nog liep. Door in gesprek te blijven met de aannemer kunnen de werken ook snel opstarten.

Hij vertelde ook dat de verkeersmaatregelen pas van kracht zullen worden bij de oplevering van de Lange Beeldekensstraat, naar verwachting in 2025/2026. Vermits in andere communicatie 2024 genoemd wordt verdient dit exacte moment extra aandacht.

Vorige
Vorige

Infomoment op 23 oktober

Volgende
Volgende

Doorbraak: een nieuwe bladzijde voor de Lange Beeldekensstraat!