Doorbraak: een nieuwe bladzijde voor de Lange Beeldekensstraat!

Met enthousiasme kunnen we goed nieuws delen: na jaren van acties en (moeizame) dialoog met stad en district, hebben we een akkoord bereikt voor de heraanleg van de Lange Beeldekensstraat. Het werk is niet af maar we zijn heel blij dat we deze cruciale stap kunnen zetten.

De laatste plannen voorzien in (iets) meer bomen, ruimere fietsenstallingen en extra snelheidsremmers. Dit toont dat onze gezamenlijke inspanningen vruchten afwerpen. Bovendien heeft het bestuur gehoor gegeven aan onze voornaamste eis om het sluipverkeer te beperken.

Dit werd ondertussen ook goedgekeurd op het college. Één van de voorwaarden is dat verkeersstromen nauwlettend worden gemonitord en aanvullende maatregelen moeten worden genomen als dat nodig blijkt. Het is echter belangrijk te benadrukken dat de invoering van de circulatiemaatregelen pas zal plaatsvinden na de werken. Dit betekent dat we nauwlettend zullen moeten toezien op de implementatie.

Hoewel onze bezorgdheden nog niet volledig zijn opgelost (we schreven daar eerder dit stuk over), kijken we met vertrouwen naar de toekomst. Met de verkiezingen in aantocht, zullen we blijven opkomen voor verbeteringen voor onze straat en buurt.

We willen jullie bedanken voor de steun gedurende dit proces de afgelopen jaren. Dat doet ons veel plezier. Mocht je iets kunnen missen, een donatie aan de crowdfunding is nog steeds heel erg welkom. We blijven als buurtcomité immers achter met een financiële kater van ca. 7000€. Dat bedrag wordt momenteel gedragen door de gezinnen die het buurtcomité vertegenwoordigen. Een overzicht van de uitgaven (voornamelijk advocatenkosten) en inkomsten, die gepaard gingen met onze strijd kunnen jullie hier vinden. Alle hulp, hoe klein ook, is dus meer dan welkom!

Vorige
Vorige

Lange Beeldekensstraat in de districtsraad

Volgende
Volgende

Compromis in de maak