Stad in overleg met district over mogelijkheden om sluipverkeer tegen te gaan

In de gemeenteraadscommissie mobiliteit van 23 mei 2022 (luister vanaf 19:26:05) antwoordde schepen Kennis (N-VA) op een vraag van Ilse van Dienderen (Groen) in verband met het mobiliteitsonderzoek van de Lange Beeldekensstraat. Er werd eerder beloofd dat dit in maart klaar zou zijn.

De schepen vertelde dat uit de uitgevoerde quick scan onvoldoende informatie kan gehaald worden. Hij bevestigde wel dat er in de straat “teveel wagens zijn vastgezet door circulatieplannen uit het verleden”. Dat verdient enige nuance. Er zijn effectief aanpassingen aan de circulatie gebeurd (zo werd de Wetstraat bijvoorbeeld van richting veranderd) als voorafname op het grotere plan voor de wijk, maar de rest van het circulatieplan is nooit uitgevoerd.

Men zou nu een offerte vragen voor een groter onderzoek naar het sluipverkeer in de straat en is in overleg met het district om te kijken naar mogelijkheden om het sluipverkeer tegen te gaan. Daarbij zou er met een proefopstelling eventueel getest kunnen worden.

Meer maatregelen zouden ook mogelijk zijn, maar een aanpassing van de mobiliteitsvoorwaarden zou er niet komen. Deze mobiliteitsvoorwaarden sluiten een autoluwe(re) straat echter niet uit.

Vorige
Vorige

Buren krijgen gelijk bij Raad voor Vergunningsbetwistingen

Volgende
Volgende

Opnieuw tientallen bezwaarschriften ingediend