Districtsraad: circulatiemaatregelen niet langer taboe?

Nadat we in hoger beroep gingen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft het district dezelfde plannen opnieuw ingediend onder een ander projectnummer. Dat deze vergunning aangevraagd werd zonder de mobiliteitsonderzoeken af te wachten en zonder overleg met de buurt vinden we onbegrijpelijk.

Naar aanleiding daarvan kwamen er ook heel wat vragen in de districtsraad van 21 maart 2022 (luister vanaf 30:44). Er was een interpellatie van de Vooruit fractie (Fauzaya Talhaoui, Maya Detiège, Ebubekir Dogan, Sascha Luyckx), een mondelinge vraag van de PVDA fractie (Nadine Peeters, Farid Darmach) en een voorstel tot motie.

Deze motie (ook van de Vooruit fractie) stelde voor “om het objectief van verbeterde luchtkwaliteit en meer buurtleefbaarheid sterker te laten doorwegen bij de heraanleg van de Lange Beeldekensstraat en daarom de uitvoerige analyse uit het mobiliteitsonderzoek eerst af te wachten alvorens de huidige plannen verder uit te voeren”. De motie werd meerderheid (N-VA, Groen, Open VLD) tegen oppositie (Vooruit, PVDA, CD&V en Vlaams Belang) weggestemd.

Districtsburgemeester Cordy vertelde dat er een oplossing moet komen voor het teveel aan verkeer. Er is het vaste voornemen om te gaan kijken naar de circulatie, “dat staat relatief los van de heraanleg.” Zo zou een knip ter hoogte van het geplande verhoogde plein tussen Diepe- en Offerandestraat tot de mogelijkheden behoren. Het onderzoek gebeurd door de dienst mobiliteit leverde onvoldoende op. Daarom worden er nu verschillende circulatie-scenarios doorgerekend. De resultaten daarvan zullen er zijn in de loop van het voorjaar en dus wat trager dan verwacht. “Voor er een schop in de grond zal gaan zal er een voorstel zijn om de circulatie aan te passen.”

Vorige
Vorige

Opnieuw tientallen bezwaarschriften ingediend

Volgende
Volgende

Buurtreportage in Gazet Van Antwerpen